Alla inlägg under februari 2018

Av eva johansson - 12 februari 2018 18:57

En knuff mot det okända, lurviga, spännande alldeles egna speciella.
Skulle knuffen skapa möjligheten att nå någon sorts helhet.
Med musiken högt i lurarna tar drömmen en långt bort till den önskade verkligheten.
Där ute i tystnaden, skenet från brasan laddas lugnet.
En god bok, ett gott vin, en trygg famn.
En plats för välbefinnande... ännu bara en längtan.

Av eva johansson - 12 februari 2018 17:43

Det har ju sagts att det finns någon där ute för alla och en var ... ändå har många levt ensamma hela livet, men min undring är har fler funnit The one and only efter den enorma tillgängligheten via internet ? Eller är det så att fler söker någon annan med anledning av tillgängligheten och inte nöjer sig med lagom?
Intressant när man får en match och man börjar prata med varandra och det enda som stör matchen är avståndet ... utan internet hade matchen aldrig uppkommit.. så det finns kanske fler än en man passar ihop med där ute?
Men avståndet nu då om vi tar det ... det enda som inte får det att fungera... och egentligen varför inte ? Vi reser på kort tid, klart det kostar ... men jag tror det bromsar att man har minderåriga barn som man vill skall ha tillgång till båda föräldrarna , vilket kan göra att man avstår från sin sanna match och möjligt nöjer sig med lagom bra match.
Frågan man ställer sig är ju om man är flyttbar när avståndet är det enda sämsta.. och man är nog inte i början det men jag har börjat tänka lite annorlunda...att varför inte ?
Why go fore the second best ? Liksom ...

Av eva johansson - 11 februari 2018 14:04

Vi blir påverkade av varandra och det är ibland svårt att hålla sig neutral inför vissa saker, speciellt saker som finns runt en dagligen.
Men när en person projicerar sitt dåliga beteende på andra så hen själv skall stå utan skuld då blir det väldigt jobbigt.
En återkommande handling och situationerna ger en Flashback så man storknar.
Detta har vi gjort förr.... varför får det återkomna gång på gång ?
Hur är det bara möjligt att det lyckas hända igen ?
Nu är jag inte direkt den mest heta lågan i elden, men jag är där och brinner.
Återigen får vi samla händelser och rapporterar in dem i ett hopplöst hopp om att bli betrodda.
Finns några spår svart på vitt ... men undrar om de är till hjälp eller om de kan bortförklaras i att det var någon annans .. sätter åter min tillit högre upp, det bara måste bli rätt någon gång !

Av eva johansson - 10 februari 2018 10:45

När du inte finns längre här fysiskt , så fortsätter livet ändå för alla som är kvar.
De stiger upp på morgonen , går till jobbet , träffar vänner, äter gott, dansar och skrattar... de dina känner saknad och är ledsna, de pratar om dig och tänker på dig ..men livet stannar inte upp det fortsätter..
Vad vill jag att de skall tänka på .. vad vill jag de skall känna när jag är borta.... har jag hunnit säga allt jag ville ...?
Åldersnoja och vetskapen om dödens närhet .. jo jag tackar pigge och gnidde för allt onödigt tänk <3

Av eva johansson - 9 februari 2018 07:07

Nattens vandrare skapat vakenhet i huset, orolig tystnad, smygande steg, lampor som tänds och släcks.. dörrar dom öppnas ..kranar som låter .. klockan blir morgon, man har sovit som i vilande läge. Man blir trött men ändå inte ..
man känner vikten av att förmedla LAB dygnets alla timmar.... <3

Av eva johansson - 8 februari 2018 20:23

Mina vapendragare, pigge och gnidde ni har ju stött på dem förr ... de är fantastiska på att leva upp i fel tidpunkt.
Tröttast i vida världen ...efter en lång bilresa så kan man ju önska att de längtar liksom jag till att bli nerbäddade i sängen ... men se nej, nej ....de skall givetvis börja fundera över det ena och det andra ...
En utställning de ville se som de missat för två år sedan... lyrics de älskar att lyssna på ... en mötesresa... Urkultfestival .. långa spellistor ... nyfikenhet ...
Det tillkommer lite på bucketlist ... är behovet av listan en åldersnoja ?
Eller en längtan att känna frihet ? Känna fysisk längtan ... vara sig själv, vara unik .. älskar annorlunda ... spännande möteskrockar ...
En liten stuga i en enslig skog, en öppen spis, några intressanta böcker, en kamin och en dunk vin ... tystnaden <3
En tid att bara vara ... en längtan bort... en längtan i famn <3

Av eva johansson - 4 februari 2018 19:28

Och nu menar jag inte Bibeln, jag menar boken om mitt liv.. för många år sedan så sa en vän att skriv om ditt liv..
Tror inte så många är så intresserad att läsa men jag har börjat skriva, men den är endast för mina barn <3
Det är så långt tbk jag minns, tankar jag hade... beslut jag tagit .. kärlek, sorg och glädje jag gått igenom ..
Den kommer finnas tillgänglig när jag inte längre är här fysiskt..
Rättsidor och avigsidor och hit och dit.. den kanske inte är i kronologisk ordning, jag skriver nämligen lite här och nu när saker poppar upp i minnet ...
Jag gör en efterlevnad låda <3
Måste nog hamnat i en ålderskris .. eller är det för att döden hämtat så många helt plötsligt som får en att tänka på när man själv blir hämtat ..?
Har ju en egen plan om att bli gammal ... det känns som om jag blir mycket äldre än så här men vi vet ju hur lurig han Döden är <3
Att förbereda sig på det oundvikliga känns som en nödvändighet ...

Av eva johansson - 1 februari 2018 21:42

När man är så där jätte trött och man vet att det skönaste är om man kunde gå i sängen direkt och sova... men man vet att om man gör det så somnar man inte på flera timmar man vrider och vänder på sig ... läser nyheter och spanar in fb.
Men om man lägger sig i soffan och låter en film söva pigge och gnidde och man kan efter ett par timmar leda sig själv sovandes till sängen och somna in igen hur enkelt som helst.
Då tänker man på morgonen att så skönt att sova i sängen, imorgon går jag direkt och lägger mig i sängen men se nej det fungerar inte.. en lösning tv i sovrummet ? Vill inte ha det ... tanken är att det skall vara så skärmfritt som möjligt .. förutom då på mobilen .. ;)
Nåja ... bäddar mig tillrätta för att söva pigge och gnidde , Over and out!

Ovido - Quiz & Flashcards